پین های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود.دندان متحرک، قابل اتصال به این ایمپلنت ها هستند. حدود 3 تا 6 ماه زمان لازم برای رشد و ترمیم استخوان اطراف ان است.هنگام انتخاب میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود. اگر استخوان کافی برای گذاشتن آن در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین انتخاب بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ است و می تواند بلافاصله پس از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم، جایگزین شود و شکل ان مانند ریشه دندان طبیعی است. پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است. اگر گذاشتن با تاخیر ان پیشنهاد می شود ایمپلنت های کوچکتر و استوانه ای به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر استفاده می شود.مکان گذاشتن و نوع سیستم مناسب تنها بوسیله معاینه ای که دندانپزشک انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.
چگونگی کاشت ایمپلنت
روش سنتی ترمیم کامل دندانها یعنی شرایطی که فرد تمام دندان هایش را از دست داده است شامل پیوند استخوان، تعداد شش عدد ایمپلنت دندان یا بیشتر و 18 ماه طول دوره درمان است. این شرایط به این معنی است که بیمار اغلب برای مدت یک سال یا بیشتر بدون دندان خواهد بود یا مجبور است از دندانهای مصنوعی موقت در طول این دوره استفاده کند.با استفاده از یک روش درمانی جدید برای کاشت دندان بیمار در طول یک جلسه مشکلات خود را مطرح کرده و دندانپزشک با استفاده از آزمایش هایی مانند سیتی اسکن، رادیولوژی، قالب گیری، عکس برداری مشکلات را تشخیص می دهد و یک برنامه درمانی مناسب را برای بیمار تجویز می کند. پس از این جلسه، بیمار یک برنامه درمانی دریافت میکند و در ادامه دندان های جدید ساخته می شود. در این مرحله در طول یک روز اشکالات احتمالی دندانهای ساخته شده اصلاح میشود و سپس دندانها در محل قرار میگیرند و این جلسه درمانی حتی میتواند در صورت نیاز شامل کشیدن دندان نیز باشد. بنابراین هنگامی که شما به مطب برای استفاده از این روش مراجعه کنید، ایمپلنت های دندان در همان روز در محل خود قرار می گیرند و شما میتوانید پس از درمان به خانه برگشته و یک مجموعه دندان موقت داشته باشید که در عمل ظاهر، احساس و عملکرد آن شبیه دندانهای طبیعی است.همواره به خاطر داشته باشید که پس از انجام به روش پانچ نیاز به یک دوره ریکاوری وجود دارد. در این دوره لازم است بیمار از رژیم غذایی نرم برای چند هفته تا چند ماه استفاده کند و این کار را تا زمانی ادامه دهد که ان ها بهبود پیدا کنند.پس از مدت تقریبی 3 ماه، هنگامی که لثهها به طور کامل درمان شدند و ایمپلنت ها به استخوان فرد جوش خوردند، از دندانهای جدید بیمار و دهان وی قالب گرفته میشود و بر اساس قالب تهیه شده مجموعه دندان های نهایی و دائمی بیمار ساخته میشود تا جایگزین دندانهای موقت گردد. انجام این کار به اطمینان از عمر طولانی مدت دندان ها کمک میکند و بیشترین پشتیبانی، زیبایی، و عملکرد را برای دندانهای بیمار به همراه دارد.این روش جدیدترین روش کاشت دندان می باشد که در این روش به وسیله یک پانچ، لثه به قطر ایمپلنت مورد نیاز از روی استخوان برداشته می شود و پس از ایجاد حفره در استخوان، در آن قرار می گیرد. مزیت این روش در آن است که به علت کم بودن آسیب وارده به استخوان و لثه و همچنین کنار نزدن لثه تورم، خونریزی، کبودی و درد تقریبا وجود ندارد و نیاز به استفاده از بخیه پس از پایان کار نیست. قرار دادن هریک از ان هابه طور معمول 15 دقیقه طول می کشد که از فرآیند پر کردن دندان کمتر است.پس از قراردادن ان در فک معمولا 3 ماه وقت نیاز است تا عمل هم جوشی با استخوان صورت پذیرد و عملا جزئی از بدن شود و پس از آن مراحل قالبگیری و ساخت روکش یک الی دو هفته طول می کشد.
موارد کاربرد
۱- فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
۲- فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.
۳- زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.
۴- زمانی که کلیه دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.
مراقبت های بعد از عمل
1_بعد از رفع بی حسی دچار درد خواهید شد،مسکن های تجویز شده دندانپزشکتان را مصرف کنید.دیگر دارو های تجویز شده را هم به طور منظم مصرف کنید.
2_بعد از جراحی بین 3 تا 4 ساعت مایعات و یا هر نوع خوراکی مصرف نشود.
3_تا زمانی که بخیه در دهان شما است از استعمال دخانیات خودداری کنید،به دلیل اینکه حرارت و دود روند ترمیم را مختل می کند.
4_تا دو روز بعد از جراحی از انجام فعالیت های سنگین بدنی خودداری کنید.
5_بطور مرتب از دهانشویه تجویز شده توسط پزشکتان استفاده کنید.
عوارض
هر عمل جراحی دارای عوارض خاص خود می باشد. مشکلاتی که ممکن است در زمان عمل جراحی اتفاق بیفتد به شرح زیر است:
- خون ریزی
- عفونت
- وارد شدن آسیب به اعصاب، سینوس ها که در قسمت فوقانی دندان های بالا قرار دارد یا حفره بینی.
از جمله خطرات و عوارض این روش می توان اشاره کرد به، هنگامی که ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان های پایین استفاده می شود، دندان پزشک ممکن است اعصابی را که از فک رد می شوند را به خاطر سوراخ کردن استخوان فک دچار آسیب کند. این مشکل می تواند باعث ایجاد درد یا بی حسی شود. اگر در این حالت بیمار دچار بی حسی شود، این مشکل بخش پایین لب و گونه یا یک طرف زبان را تحت تاثیر قرار می دهد. این مشکل ممکن است تا زمان ترمیم اعصاب تا چند ماه ادامه داشته باشد. در برخی موارد، ممکن است این مشکل دائمی شود.در فک بالا، احتمال سوراخ شدن استخوان فک و وارد شدن این سوراخ به سینوس ها یا حفره بینی وجود دارد. این مشکل می تواند باعث ایجاد عفونت در ناحیه مورد نظر شود. به منظور اجتناب از بروز این مسئله، عکس های رادیولوژی خاص قبل از عمل جراحی از وضعیت دهان بیمار تهیه می شود تا بتواند به جراح برای تعیین محل دقیق اعصاب، سینوس ها و حفره بینی کمک کند.
هزینه
به علت تعداد کمپانی ها ی سازنده این قطعه در آسیا ، اروپا و امریکا دارای قیمتهای متفاوت است و در بعضی از انواع آن هزینه یک ایمپلنت کمتر از هزینه یک بریج و موارد جانبی آن می باشد و مادام العمر میباشد. برای آگاهی از هزینه در اولین مراجعه به مطب دندانپزشکی می توانید از این موضوع آگاهی پیدا کنید و به موارد زیر بستگی دارد
- کاشت آن
- جایگذاری پایه (آماده سازی دندان برای دریافت عضو مصنوعی)
بازیابی (جایگذاری روکش، پل یا دندان مصنوعی)
از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)