گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی

wide

افرادی که به خاطر انحراف بینی تحت عمل جراحی قرار می گیرند، امیدوار هستند که برای اولین بار در زندگی بتوانند به راحتی نفس بکشند. سایر افرادی هم که به دلیل زیبایی تحت عمل جراحی بینی قرار می گیرند، قادر خواهند بود توسط بینی جدید و زیباتر تنفس راحت تری را تجربه کنند. یکی از عوارض جانبی عمل رینوپلاستی (عمل جراحی بینی) که بسیاری افراد قبل از عمل از آن آگاه نیستند، مدت زمانی است که  پس از عمل قادر نخواهید بود به راحتی از راه بینی نفس بکشید و دچار گرفتگی و انسداد بینی خواهید شد.

علت ها و دلایل

بلافاصله پس از عمل رینوپلاستی، جراح سوراخ های بینی را با گاز یا پانسمان مخصوص پر می کند. این کار به دلیل محافظت و حفظ شکل جدید بینی در اولین روزها پس از عمل جراحی است. یکی از مشکلات این کار این است که  تا زمانی که این گاز یا پانسمان لوله شده درون بینی شما قرار دارد،  قادر نخواهید بود از طریق بینی نفس بکشید. برخی جراحان روز بعد از عمل جراحی این گازها را از درون بینی خارج می کنند، در حالی که برخی دیگر برای اطمینان از این که بینی به خوبی بهبود یابد، چند روز صبر می کنند. 

پس از این که جراح پانسمان یا گاز لوله شده ی درون بینی را خارج می کند، طبیعی است که سعی کنید یک نفس عمیق و راحت بکشید، در حالی که بینی شما دیگر با مواد خارجی مسدود نشده است، اما متاسفانه به جای این که بتوانید به راحتی نفس بکشید، متوجه خواهید شد که دچار گرفتگی بینی هستید. ورمی که شما در قسمت خارجی بینی تان مشاهده می کنید، در قسمت داخل بینی نیز وجود دارد و بیشترین فضای طبیعی در دسترس برای تنفس را مسدود کرده است.

  ورزش بعد از عمل زیبایی بینی: بهترین زمان شروع و میزان شدت ورزشها

  پس از گذشت دو تا سه هفته از عمل جراحی، گرفتگی بینی بعد از عمل هنوز ادامه دارد. ورم بینی به تدریج کاهش می یابد و همزمان با کاهش ورم بینی ، تنفس شما نیز بهبود می یابد. در تمامی جلسات ملاقات با جراح، باید در مورد گرفتگی و خشکی دماغ  و ناراحتی های تنفسی و درمان انسداد بینی صحبت کنید، چون تنها جراح شما قادر خواهد بود در مورد خاص شما روند بهبودی صحیح بینی تان را تشخیص دهد و در درمان گرفتگی بینی به شما کمک نماید.

کمک به مشکل تنفسی و گرفتگی بینی

بلافاصله پس از عمل جراحی زیبایی بینی،  بسیاری از مراجعین نگران این هستند که دیگر هرگز قادر نخواهند بود به راحتی نفس بکشند. پس از عمل جراحی ممکن است در ابتدا فرد احساس گرفتگی بینی داشته باشد و علت گرفتگی بینی، ورم ایجاد شده پس از عمل در خارج و داخل بینی است. به هر حال، این گرفتگی و انسداد بینی به طور کلی در مدت کمتر از یک ماه برطرف خواهد شد.  رویه بستن زخم‌های داخل بینی که امری طبیعی نیز هست، می تواند از تنفس عادی فرد جلوگیری کند، اما خوشبختانه مدت کوتاهی پس از جراحی از بین می‌رود.

چنانچه پس از عمل رینوپلاستی از گرفتگی بینی تان ناراحت هستید، با رعایت موارد زیر می‌توانید تنفستان را بهبود بخشید:

•    سرتان را حتی زمان خواب بالاتر از سطح بدن نگه دارید و از خم شدن یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.

•    از دستورالعمل های مراقبتی جراح پلاستیک خود به طور کامل پیروی کنید. این دستورالعمل ها می تواند شامل مواردی از جمله مصرف داروهای تجویزی به منظور کاهش ورم، استفاده از مرطوب کننده و یا شستشوی بینی با اسپری محلول نمکی به علت خشکی بینی می باشد.

  عمل جراحی ترمیمی بینی (ثانویه) برای اصلاح بدشکلی ها و عملکرد بینی

•    از خوردن غذاهای شور، نوشیدن الکل و گرفتن دوش آب داغ پرهیز کنید، چون میزان ورم  بینی را افزایش می‌دهند.

•    اگر مبتلا به حساسیت‌های بینی هستید، از قرار گرفتن در معرض محرک هایی مانند گرد و غبار، پشم حیوانات و گرده ی گل ها خودداری کنید.

اگر شما به احتقان، گرفتگی بینی، فشار صورت، سرفه و تخلیه مخاط درشت از بینی دچار شده‌اید، احتمالاً به التهاب سینوس‌های بینی مبتلا هستید که اصطلاحاً به آن سینوزیت گفته می‌شود.

سینوس‌های شما به شکل حفره‌های فرو رفته‌ای در استخوان گونه، اطراف چشم‌ها و پشت بینی شما هستند. این حفره‌ها حاوی مخاط هستند که به گرم، مرطوب و تمیز کردن هوایی که تنفس می‌کنید، کمک می‌کنند. هنگامی که جسمی مانع از تخلیه طبیعی مخاط از داخل سینوس‌ها می‌شود، ممکن است سینوس در اثر تجمع ‌مخاط دچار عفونت شود. متخصص جراحی گوش و حلق و بینی در اولین مرحله از درمان سینوزیت، داروها و عمل‌های مختلفی (از جمله شستشوی بینی) را برای بیمار تجویز می‌کند، اما در برخی موارد پزشک و بیمار به این نتیجه می‌رسند که عفونت سینوس‌ها همچنان به طور مکرر اتفاق می‌افتد و به دارو یا روش‌های درمانی اولیه پاسخ نمی‌دهد. در چنین شرایطی یک گزینه برای درمان سینوزیت، انجام عمل جراحی سینوزیت برای گشاد کردن دهانه مجراهایی است که کار تخلیه مخاط از سینوس را انجام می‌دهند.

رژیم غذایی حاوی  ویتامین‌ها، مکمل‌ها و مصرف داروهای مربوط به مراقبت بعد از عمل می تواند به کنترل و کاهش مشکلات تنفسی کمک کند. بنابراین در این مورد با جراح صحبت کنید تا توصیه های لازم را به شما برای درمان گرفتگی بینی ارائه دهد. با بهبود بینی و برطرف شدن ورم بینی، قادر خواهید بود مانند قبل و یا بهتر از قبل از طریق بینی تان تنفس کنید. در غیر این صورت جراح خود را مطلع سازید تا روش مناسبی را به منظور برطرف کردن مشکل شما به کار گیرد.

  تامپون بینی چیست؟ آیا درد دارد؟

مقالات مرتبط

تلفن تماس